Wednesday, January 29, 2014

Според "Топлофикация" гражданите плащат ниски сметки





Източник

Сметки за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, изчислени средно статистически, съобщи по БТВ изпълнителният директор на „Топлофикация-София” Стоян Цветанов.

По думите му те са до 150 лева, а данните са безспорен факт и „няма как да вървим срещу цифрите”. Той допълни, че през последния месец на миналата година има само 29 жалби, което 0,001% от общия обем клиенти – 431 000 домакинства. Все пак Цветанов увери, че всяка жалба се проверява, тъй като в последните три години компанията „инвестира в доверие”.

В тази връзка той показа фиша от заплатата си, която варира между 2600 и 3000 лева на месец и уточни, че служителите – 2400 души, получават общо 9% от общия оборот на фирмата. „Нямам от какво да се притеснявам. Знам, че това е за голяма част от пенсионерите е много, но моята отговорност е голяма – аз се подписвам под 650 милиона лева всяка година”, каза той, допълвайки, че заплатите на предшествениците му са били двойни. По думите му компанията е била преструктурирана и оптимизирана, като са махнати две от основните направления, а ръководният персонал е намален наполовина.

Стоян Цветанов заяви, че Топлофикация София е в постоянен диалог със Столична община и Столичния общински съвет в посока подобряване и намиране на решение за натрупаните задължения: „В компанията има два основни момента – вход и изход, и на двете стои държавата”. На въпрос защо СОС е изтеглил общите условия на компанията, които е утвърдил, Цветанов отговори: „Не искаме да объркваме хората за два месеца и да правим хаос в системата”.





No comments:

Post a Comment