Wednesday, January 29, 2014

Георги Първанов: Страх и слабост тресат "Позитано"





Източник

„Понятия в Устава на БСП за самоизключване на съществуват. Националният съвет може да порицава, но не да ни извади от състава на партията. "Позитано" ще вкарат Националния съвет в грях с вземането на нелегитимно решение. Трансформирането на Националният съвет в революционен трибунал е просто израз на слабост. Страх и слабост тресат "Позитано".

Това беше коментарът на бившия президент Георги Първанов по повод обявената във вторник позиция на БСП, че членството на хората в техните редици, които са заявили симпатии към АБВ, ще бъде прекратено.

„Намирам за нелепо да изключиш няколко хиляди членове на партията, като ги обявиш за самоизключили се. Oбидно e да ни обвяват за отпаднали. Намирам го за крайно безотговорно за хора, които са на възлово място в партията. Няма имена, говори се за хора, които са в АБВ. Тези проекторешения звучат маркобеснически.”, продължи той.

Георги Първанов изтъкна, че като председател на БСП за пет години не е имало нито един изключен от партията и никой не е наричан „предател”.

По думите му в АБВ разбрали за намеренията на „червените” през медиите, а официален документ не са получавали: „Научихме, че има ултиматум към нас. Когато поставяш условия и срок за изпълнението им, не може да се квалифицира това искане по друг начин”.

Първанов съобщи още, че от следващата седмица АБВ ще започне обществен дебат за приоритетите на нацията: „Екипът ни има готовност да представи визията си за приоритетите през призмата на стратегията ни за политиката ни за демографската политика”.




No comments:

Post a Comment