Thursday, December 19, 2013

Спам и реклама са различни неща





Ако често влизаш в интернет, значи със сигурност имаш поне един имейл. Обикновено дори са повече – според дейността, която извършваш. Следователно знаеш колко често пристигат по имейла разни реклами. Нито си ги търсил, нито ще събудят интереса ти. Но те пристигат една след друга. По същия начин са изпратени на още хиляди хора по целия свят.

Без съмнение така рекламата достига до огромен брой потребители. Но дали е правилно и честно да се използва? Все пак повечето хора не я искат. Никой не ги е попитал. Следователно говорим за спам, а не за реклама. А те даже за “бизнес” го водят!

Обикновено към такива имейли има прикачено текст “Натиснете тук, ако не искате да получавате повече съобщения”. От опит знам, че натискането не помага. Отново и отново пристига същото съобщение. Значи авторите не се интересуват, че не желаеш да те осведомят за дейността им.

Доколкото ми е известно, дори плащат на хора за да пускат такива имейли. Виждала съм и предложения за продажба на цели списъци с активни пощи срещу съответната цена.

Въпреки огромният брой хора, до които стигат имейлитe , не знам някой да e имал полза. Ето защо мисля, че това не е начинът да покажеш себе си на света. Наистина e дразнещо, а успех едва ли ще постигнеш.





No comments:

Post a Comment