Wednesday, April 1, 2020

Вече няма да гласувам за ГЕРБ



Дълго време вярвах, че в България най-после има стабилна партия, която трябва да управлява достатъчно дълго, за да оправи държавата. Bярвах в ГЕРБ. Най-много вярвах в Бойко Борисов. Дали защото говореше умно, дали защото будеше по някакъв начин доверието ми. Не знам. Имало е случаи да не подкрепям дадено управленско решение, но си казвах "Hе може всички да са съгласни". Hе беше проблем и не свалях доверието.

Сега обаче ме е страх. Наистина съм уплашена от случващото се. От един обикновен грип създадоха паника и предприеха уж основателни мерки, които ме смущават съвсем сериозно.

Нима не е вярно, че всяка година има епидемия от грип? Като не се говори постоянно по телевизията, това не я прави по-малко опасна. Но никога не е имало истерия. Сега защо има? Болните винаги са били сред нас, без да ги третираме като чумави. Лекуват се и тихомълком всичко отминава.

Принуждават ни да  носим маски. Първо не беше задължително. От Здравното министерство казаха да пазим маските за лекари и сестри по болниците. Било излишно да ги хабим по улици и пазари.  Днес твърдят обратното.  Даже ще има глоби. Ами глобявайте! Нямам пари нито за маски, нито за глоби. Не, няма да гладувам за да нося маска. Като налагате ограничения и наказания, помнете че ще дойдат избори. И няма да си продам гласа срещу кебапче. Обещавам в изборния ден да си спомня какво сте ми причинили с уж неизбежните мерки  срещу коронавируса.

Най-голямата глупост, която можете да направите, е заради пандемията да вкарате честни хора при истинските престъпници по затворите. Е, тогава вече държавата загива. Hе знам дали сте наясно, обаче влезеш ли в затвора, повече човек от теб не става. Hикой няма да те вземе на нормална работа. Остава единствено сенчестия бизнес. Знаете ли какво е истински бум на престъпността? Ще разберете, ако допуснете тази грешка. После и да наричате хората мързеливи, маргинали и не знам си какви, истинската причина ще е у вас. С фактите не можеш да спориш.


Искате да пускаме съобщения по 1,20. Колко глупав трябва да е човек за да не схване, че парламентарното лоби на мобилните оператори е заработило здраво? Точно както лобито на колекторските фирми, които за разлика от всички останали не спират да работят, т.е. продължават да свалят по девет кожи. Значи не можем да работим, не можем да изкарваме пари, проблем е да отидем до магазина за храна ..... обаче трябва да плащаме - първо, второ, трето. Cериозно ли мислите, че това ще продължи до безкрай? Няма такъв вариант. Попитайте психолозите за точката на търпимост. Хората ги е страх от полицията и все още си траят. Но винаги има граница. Ако бъде премината, човек започва да прави неща, които при нормални обстоятелства не би се осмелил да помисли дори. Защото просто вече не му пука. Прочетете какви неща са правили хората при извънредни ситуации. Хранили са се с плъхове, стигало се е до канибализъм, майки са убивали по-малките си деца за да нахранят по-големите. Справка: Втората световна война.

Продължавайте да подценявате логичния ход на събитията! Аз вече виждам лудостта в очите на някои хора по улиците.



2 comments:

  1. Пука му на някой че няма да гласуваш за герб:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Думите ти щяха да имат смисъл, ако само аз мислех така. Знаеш ли още колко като мен има?

      Delete