Thursday, February 6, 2014

САЩ в шок заради новата ракета на Русия






Русия проведе успешни тестове на новата си интерконтинентална балистична ракета (ICBM). Руснаците нарекоха новата си ракета „убиец на противоракетна отбрана“, тъй като не може да бъде спряна от американското и европейско ПРО.

„Ние успешно изпитахме междуконтиненталната балистична ракета, която аз наричам „убиец на ПРО”. Нито съвременните, нито бъдещите американски средства за противоракетна отбрана ще могат да спрат тази ракета от точно попадение”, заяви вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин.

Макар и САЩ да се отказаха от позиционирането на ПРО в Румъния под натиска на Москва, то ядрената обсада, която са вдигнали срещу Русия си остава факт. Русия и САЩ спорят от години по този въпрос и най-вече ПРО-то на САЩ и НАТО в Източна Европа и може би тази ракета ще се окаже „руския отговор“, тъй като американците отказват да предоставят правна гаранция, че т.нар. „щит“ не е насочен срещу Русия. Те твърдят, че щита е срещу Иран.

Новата балистична ракета на Русия е сериозна заплаха за САЩ и Алианса. Най-вероятно след тестовете с прототипът тя ще бъде въведена на въоръжение между 2014-2015г.




1 comment:

  1. Hакрая цялата планета ще замине щото някакви идиоти мерят мускули. Вместо да се цивилизоваме, ние връщаме времето към диващината.

    ReplyDelete