Thursday, February 6, 2014

Съдия-изпълнителите не спазват закона




Напоследък в България има доста работа за съдия-изпълнители и ще става все повече предвид растящия процент на лошите кредити. Няма да ви занимавам с всеизвестни неща като нечестната и незаконна промяна на условията по договорите от страна на банките. Просто ще напомня, че голяма част от лошите кредити не са заради недобросъвестни кредитополучатели, а заради мафиотско-кожодерските похвати на институциите, отпускащи кредити.

В един момент се стига до съдия-изпълнител. За него ми е мисълта. Вече от няколко човека слушам за смущаващи действия от страна на бирниците. По закон би трябвало да предупреждават длъжника за всичко, но те нарочно не го правят. Формално изпращат покана или известие, обаче от куриерската фирма го връщат, уж не е имало никой на адреса. Няма събщение, няма нищо. Целта е да не реагираш, съответно да изпуснеш сроковете за обжалване. После вече конят е в реката.

Ако случайно все пак има някакво известие, в него не се споменава за какво точно става дума. Звучи невероятно, но е факт. Не можах да си го представя, затова ми показаха едно такова. Пише номер на дело за вземане от не знaм  си колко лева. Толкова! Звъниш на телефона, а оттам казват, че не са длъжни да обясняват. Tук вече е истинският шах. Дела водят, пари искат, а не обясняват за какво.

Тенденцията е тези безумия да придобият масов характер. Затова внимавайте и по-често се съветвайте с адвокати.

Разказаха ми и за допълнителни неприятности. Някои съдии използват цигани за да сплашват хората. Явно заради вродения страх от малцинствата. После тези цигани ходели да си искат от името на съдията, без той да ги е изпращал. Истински шок!


Скандални схеми на съдия-изпълнител: Задълженията се раздробяват на части и препродават

Защита от съдия-изпълнител

А едно чудовищно изказване на Левон Хампарцумян
можете да видите тук, плюс ценна информация от Европа по темата за кредитите.





3 comments:

  1. Исландците посочиха верния път: успяхме, защото оставихме банките да фалират. Хитлер е направил същото. Аз не казвам като него да ги избиваме, хора сме все пак. Hо можем да ги изгоним без право на завръщане.
    Своеволията и престъпленията на банкерите трябва да приключат веднъж завинаги.

    ReplyDelete
  2. Поканваме ви да се присъедините към http://klubbloger.blogspot.com и ще получите постоянна връзка към вашия блог....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря! Присъединих се.

      Delete