Sunday, January 12, 2014

Hикой не искал да прави секс!

Източник

Традиционният секс умря и хората вече се осмеляват да се запитат защо да правят секс. За да изпитат удоволствие от тялото си? За да експериментират? За да опознаят по-добре себе си? В наши дни сексът е по-скоро възможност да се превърнеш в нестандартен любовник, скъсал с рутината.

Това твърди каталонският  философ  Хосе Карлос Арройо. Той цитира изследване на Тексаския университет, в което са посочени над 200 причини, заради които хората правят секс без любовно привличане.

От своя страна гинекологът Даниел Флауменбаум твърди, че 85% от сексуално активните жени изпитват скука по време на половия акт.

Психологът Емма Рибас е на същото мнение: Жените, които изпитват емоционална зависимост, правят секс, защото трябва, а не защото искат. Те се страхуват – ако откажат да спят с партньора си, той ще ги напусне.

Според проучването на Тексаския университет има и още по-абсурдни причини за секс: да избегнеш неудобен въпрос, да се уредиш с по-добра работа, да отслабнеш.

Емма Рибас анализира сексуалността през призмата на хормоналните реакции. В първия етап от привличането между партньорите доминират тестостеронът и естрогенът.

При втория етап, етапа на най-силното привличане, преобладава серотонинът.

No comments:

Post a Comment