Tuesday, January 21, 2014

Заради Първанов и дълга ми към него подарихме 15-20 мандата на Борисов



Председателят на БСП Сергей Станишев отвърна  на Георги Първанов. При гостуването си в "Шоуто на Слави" той за първи път си позволи да бъде откровен за отношенията си с бившия президент.




Източник

Станишев сподели, че не се е чувствал подготвен за председателския пост в БСП, когато Първанов му е предложил да оглави левицата. "Казах му, че не съм се готвил за това, че дори структурите на партията не ме познават. Когато обаче преценихме, че си струва рискът, направих всичко възможно да се справя", върна се назад Станишев.

Той оцени Първанов като "успешен президент", но въпреки това похвали само първия му президентски мандат (може дори да е съжалил, че е казал добра дума). "Тогава Първанов дойде в Народното събрание и заяви "Това не е моята война". Той зае позиция. Във втория мандат ми е трудно да запомня някакво събитие или действие от негова страна. Което е жалко", обясни червеният лидер.




Станишев продължи с, разкривайки влиянието на Георги Първанов върху решенията му като министър-председател. "Дълги години се чувствах задължен заради шанса, който той ми даде. И винаги съм се чувствал в известен дълг. Но мисля, че съм го върнал многократно като отношение. В това число съм допускал грешки, за да не кажат, че е имало сблъсък между президента и БСП", не скри Станишев.

Слави Трифонов поиска пример и го получи. "Когато президентът настояваше за мажоритарен елемент в изборите, всички в БСП бяха против. Аз го наложих, бидейки много разколебан дали е полезно. Това доведе дотам, че бяха подарени между 15 и 20 мандата на Бойко Борисов. Едно е да имаш 117 депутати без 3-ма, друго е да си със 102-ма", категоричен бе Станишев, след което обърна внимание, че дори и през последните няколко дни позициите на ГЕРБ съвпадат странно с тези на АБВ.

Накрая на разговора си с Трифонов той разкри и част от задкулисието в разговорите си с Първанов след края на втория му президентски мандат. "Той каза няколко пъти, че няма да се връща в БСП. След това каза, че ще се занимава с академия за млади политици. След това реши да се върне и грубо казано ми каза да отивам в Европа, а той да се връща в БСП", обясни Сергей Станишев.

...............................
..............................

Много любопитно: всички искат мажоритарно гласуване, а Станишев се ядосва на това! Значи за него не е важно хората да изберат когото искат, а колко мандата ще вземе БСП. Такъв, разбира се, е неговият интерес, но не е честно спрямо избирателите.




1 comment:

  1. Мишо Станишо го знаем. Ако не наплюе някой, не може да заспи. Дори когато хвали пак е с уговорки За него няма чистосъдечно изказване.

    ReplyDelete