Monday, May 25, 2020

Нови възможности за рушветиОнези, които измислят мерките против коронавируса, май са забравили, че всяка забрана означава възможност за рушвет. Това бе първата ми мисъл, когато чух по телевизията, че са затворили много заведения заради неспазване на мерките. Предполагам, това са онези, които не са платили рушвет.

Мислите, че греша? Ще си позволя да не се съглася. Да разсъждаваме: нима е възможно да изпълниш такива шантави мерки? Tо маска, то шлем, то увит в какво ли не. И така стоиш до печката. Cервитьорите с маски не са ли плашеща гледка? Истинско ритуално самоубийство! На всеки ъгъл дезинфектант. Как да усетиш мирис на цветя или маркова напитка? Само медицински спирт, като в болница. После бъди в настроение за забавления. Абсурд!

Няма кой да изпълни такива мерки. Значи работещите просто са платили рушвет.

Същото е като мине инспекция по труда. Платиш и всичко е наред. А за данъчните го видях лично. Tочно като в онзи виц. Ядат, пият и като дойде време за сметката, започват проверка. Привикат ги в офиса и след малко излизат с видимо доволен вид - значи не само не са платили, а дори са получили пари за хапването и пийването.

Последно нашумяха банда катаджии. Сваляли по девет кожи. Защо се чудите? Дадоха им права, накараха ги да проверяват куцо и сакато, изкушиха ги нечовешки, а после защо крадат. Не трябваше да се прекалява с проверките. Tо бива корона, ама животът си върви.

...............................................................
Масов бой на купон на абитуриенти
Невероятно!
Перфектната красотаNo comments:

Post a Comment